Odivia Blog

Dames Odivia on tour

Laatste update 04/11/2018

Stacks Image 1698853

Damesdubbelteam najaar 2018. Spelers Gina, Titia, Dineke, Monique en Stien (vlnr).

Zuidlaren - Odivia | 20 oktober

YES "we are the champions! We zijn kampioen geworden zonder ook maar 1 wedstrijd te verliezen!!!! Ons laatste uitstapje dit keer naar Zuidlaren. Natuurlijk weer de toeristische route en genoten van de prachtige herfsttinten.

10 uur de 1e partij Gina-Titia maakten er vandaag 6-2 6-3 van (leuke partij.. 2e partij Monique -Stien zij zijn altijd baas boven baas 6-0 6-1. 3e partij Stien-Titia 6-3 6-0 ook een leuke pot. 4e partij Monique -Gina die hielden ons de eerste set enorm in spanning maar gelukkig wonnen ze de tie-break met 7-2. 2e set walsten ze over hun tegenstanders heen 6-1.

Helaas is de competitie weer ten einde we hadden een geweldig gezellig team (ook allemaal leuke tegenstanders). Voor herhaling vatbaar! Tot volgend jaar!

Dineke, Gina, Stien , Monique en Titia

Stacks Image 1698906

Norg - Odivia | 13 oktober

Zaterdag 13 oktober uit tegen Norg. (stralende dag temperatuur 26 graden) Half 9 uit Eenrum vertrokken. We namen de toeristische route naar Norg Precies half 10 aangekomen. Bijzonder hartelijk ontvangen door de dames uit Norg.

Klokslag 10 uur de eerste 2 partijen. Monique-Titia een leuke wedstrijd maar wel opletten dat we ons hoofd er goed bij hielden 6-1 6-2. Dineke-Stien lieten niet over zich heenlopen 6-1 6-2. De 2 volgende partijen. Monique-Stien 1e set 6-0 maar dan wederom een tiebreak maar die trokken ze met 7-2 snel naar zich toe. Dineke -Titia 1e set vonden we allebei het kon beter 6-4. 2e set Dineke op rechts Titia op links en dat ging als een speer 6-2.

Toen we van de banen afkwamen zagen we tot onze verbazing een dame op een motor aankomen het was Anita Ouwendijk. zie FOTO. Anita gezellig met ons de nazit gehad en om 3 uur weer veilig aangekomen in Eenrum. Stand na 5 competitie ronden. 20 wedstrijden gespeeld 20 gewonnen!

Tot de volgende week uit tegen Zuidlaren.

Stacks Image 1698898

Odivia - Uneswido | 6 oktober

Het verslag van 6 oktober laatste thuiswedstrijd van de competitie. Deze keer kwamen de dames uit Onstwedde ons bezoeken een gezellig jong team! We begonnen vandaag met een heerlijke taart gebakken door Monique dat viel bij iedereen in de smaak. Weerpraatje zoals iedere week fantastisch mooi weer wat boffen we daarbij.

Nu de partijen: 1e partij Gina-Titia 6-3 6-1 het lijkt vrij dik maar we moesten goed bij de les zijn. 2e partij Dineke-Monique die waren weer zo goed 6-0 6-1. 3e partij Gina-Dineke de dames waren behoorlijk aan elkaar gewaagd 1e set 6-4 2e set 6-2 dat was weer een snelle. 4e partij Monique -Titia 1e set 6-3 2e set 6-2 leuke sportieve partij met een kleine oponthoud doordat Monique haar bespanning kapot sloeg maar we konden de 2 set met 6-2 toch vrij gemakkelijk naar ons toetrekken. Stand na 4 zaterdagen Eenrum met 16 punten bovenaan.

Daarna de heerlijke hapjes van Gina zie foto! Tot de volgende week we gaan dan naar Norg.

Stacks Image 1698891

Odivia - Zuidlaren | 29 september

29 september thuis tegen de gezellige dames uit Zuidlaren. We begonnen met een heerlijke zelf gemaakte taart van Monique. Het gemengd dubbel team van Eric, Janke, Anneke en Harman waren ook thuis. Zij hadden super geregeld dat zij in plaats van 13.00 uur om 11 uur waren begonnen.

Monique-Titia waren snel klaar 6-0 6--0. Dineke en Stien speelden ook een snelle wedstrijd 6-1 6-2.
Daarna Monique-Stien ook die waren de dames uit Zuidlaren schoon de baas 6-0 6-1. Gina-Titia verloren een paar games maar was toch in een rap tempo beslist. 6-2 6-3.

Daarna de nazit met de heerlijke hapjes van Stien. Om half 5 gingen de dames huiswaarts.

Stand na 3 competitiedagen 12 wedstrijden gespeeld 12 gewonnen.

Odivia - Norg | 22 september

22 september onze eerste partij thuis tegen de dames uit Norg. De weergoden waren ons geenszins goed gezind maar uiteindelijk viel het gelukkig allemaal mee de rokjes kwamen toch uit onze tennistas. Om 12.30 uur de koffie klaar met heerlijke taart van Dineke (natuurlijk recept van Lia).

1e partij : Gina en Titia maakten rap een eind aan de 1e partij  6-0 6-1 Daarentegen maakten Dineke en Stien het extra spannend om de partij in winst om te zetten supertiebreak maar ze trokken de supertiebreak met 10-8 naar zich toe. 2 partijen in de pocket.

Lunchpauze buitje regen en daarna de 2 andere partijen. Gina en Stien tegen Geraldine en Hanna 1e set 6-0 maar dan gaat het nog even heel erg spannend worden wederom een supertiebreak maar wel in winst omgezet. Monique en Dineke wonnen in 2 sets hun partij soms een beetje spannend. Uitslag  tweede ronde  4-0 voor Eenrum.

Nog een gezellige nazit met de sportieve dames uit Norg. Nog even 1 dingetje de banen lagen er weer super bij geen blaadje te vinden van de harde wind. Volgende week spelen we thuis tegen Zuidlaren.


Uneswido - Odivia | 16 september

Om 8.00 u stonden de dames Eenrum klaar om af te reizen naar Ontswedde voor het spelen van de 1e competitiedag. Het verkeer zat mee met gevolg dat ze bij aankomst voor een gesloten hek stonden. Na in de auto nog wat brainstormen waar de naam Uneswido voor zou kunnen staan arriveerde de eerste tegenstander, een jonge dame op de fiets......zonder sleutel van het hek. Al snel kwam de 2e tegenstander aan......ook zonder sleutel. Tja, dan zit er maar een ding op, bellen. Al rap was het team compleet inclusief sleutel. Gelukkig maar want de koffiebehoefte was inmiddels enorm gestegen. Op het prachtige terras lieten ze zich de koffie smaken; het zonnetje kwam door en al snel werden de lange broeken verwisseld voor de rokjes..........het spel kon beginnen.

Ronde 1. Gina en Monique speelden de 1e partij, Dineke en Stien de 2e. Over de hele ronde genomen hadden ze het niet echt moeilijk; door wel bij de les te blijven konden ze al redelijk snel de volgende standen noteren: Gina-Monique: 1e set: 0-6, 2e set: 2-6 Dineke en Stien 1e set: 2-6, 2e set: 2-6.

Ronde 2. Stien en Monique speelden de 1e partij, Dineke en Gina de 2e. Stien en Monique hadden zin in wat spanning en maakten er in sets 1-1 van. Ze verloren nipt de 1e set met 7-5. De tegenstanders waren als koppel goed op elkaar ingespeeld. Stien en Monique moesten flink aan de bak. Gelukkig konden ze zich herpakken en door, met name het spectaculaire loopwerk van Stien, werden de tegenstanders verrast met een uitslag in de supertiebreak van 10- 12! Stien-Monique: 1e set 7-5, 2e set 3-6 Supertiebreak: 10-12
Dineke en Gina hadden het minder moeilijk en konden de partij al snel naar hun hand zetten 1e set 4-6, 2e set 3-6.

Met full house gingen de dames Eenrum, na het nuttigen van een drankje en een hapje, voldaan huiswaarts. Trouwens, nog een weetje: Het dorp Ontswedde wordt voorzover bekend voor het eerst vermeld in het jaar 875 in documenten van het klooster Werden a/d Ruhr (BRD). Het heet dan Uneswido. De uitgang wido is later verbasterd tot wedde en betekent evenals wolde: bos. Het eerste deel van de naam hangt wellicht samen met de/een persoonsnaam Uno/Onno.

Copyright © 2019 Ltc Odivia Tennisclub Eenrum ‚óŹ Alle rechten voorbehouden